2022 Yılının En İyi Filmleri

225
2022 Yılının En İyi Filmleri

2023 yılına az bir süre kala Time editörleri “2022 Yılının En İyi Filmleri” başlıklı yazılarını yayınladı. Time editörlerine göre 2022 yılına damga vuran en iyi 5 film sizlerle!

2022 yılı, her alanda olduğu gibi kültür sanat alanında da oldukça hareketli geçti. Bu yıla damga vuran, seyircilerden ve eleştirmenlerden büyük beğeni toplamış çok fazla film var.

İşte, Time’a göre 2022’nin en çok öne çıkan filmleri.

2022 Yılının En İyi Filmleri

1- The Fabelmans

The Fabelmans

Çocukluğunu Arizona’da geçiren yönetmen Steven Spielberg’in anılarından ilham alan The Fabelmans, arkadaşlarıyla daha da büyük filmler çekebilmek için her zaman yeni bir donanıma ihtiyaç duyan genç Sammy Fabelman’ın hikayesini konu ediyor.

2- Aftersun

Aftersun

Aftersun, boşanmış ebeveynlerin çocuğu olan bir kızın, babasıyla Türkiye’de yaptığı tatili konu ediyor. Sophie, yirmi yıl önce babasıyla çıktığı bir tatilin ortak neşesi ve özel melankolisi üzerine düşünür. Tanıdığı babayı tanımadığı adamla uzlaştırmaya çalışırken Sophie, aradaki boşlukları gerçek ve hayali anılar doldurur.

3- Armageddon Time

Armageddon Time

James Gray’in çocukluk anılarına dayanan filmde, Ronald Reagan’ın seçimlere hazırlandığı sürecin tarihsel arka planında dostluk ve sadakati öğrenen bir büyüme hikayesini konu ediyor.

4- Elvis

Elvis

Elvis, Rock ‘N’ Roll müziğin kralı” Elvis Presley’nin hayatını konu ediyor. Elvis Presley’in hayatının bilinmeyenlerinin gözler önüne serildiği filmde Presley’in hayat yolculuğu, onu henüz kimse tanımazken keşfeden ve müzik yolculuğunda yanında yer alan esrarengiz menajeri Albay Tom Parker’ın anlatımı ile şekilleniyor.

5- Happening

Happening

Fransa’da henüz kürtajın yasal olmadığı 1963 yılında, istenmeyen hamileliğini bitirmeye çalışan bir genç kadının hikâyesini anlatan Happening, didaktik olmamayı başaran çarpıcı, güçlü, sert ve düşündürücü bir dram.

Önceki İçerikFriends Oyuncularının Şimdiki Halleri
Sonraki İçerikFriends Hakkında Bilinmeyenler